Saffransbiskvier
Biskvibotten
200 g mandelmassa
1 dl socker
1 dl äggvita
Saffransfyllning
75 g smör
0,75 g saffran
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 skvätt citron
1 äggula
Topping:
200 g vitchoklad
Do like this:
Sätt ugnen på 180 grader.
- Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna.
- Spritsa i rundlar på en plåt med bakplåtspapper och grädda tills det är gyllene i cirka 13 minuter.
- När de är klara lossa bottnarna från bakplåtspappret och låt svalna.
- 5. Vispa ihop smör, florsocker, saffran och äggula till en smidig smet. Tillsätt vaniljsocker och citron.
- 6. Vänd kakorna upp och ner så att den platta undersidan kommer uppåt. Bred på saffranssmörkrämen i en toppig form. Låt stå i kylskåp i minst en timme.
- 7. Smält den vita chokladen i en liten kastrull i ett vattenbad tillsätt några droppar gul karamellfärg om så önskas och doppa sedan biskvierna.
- Avsluta med att toppa med lite gyllene sockerkulor eller dylikt.
ÅÅÅhhh va gott!!
bild © emelie smith