Saffransbiskvier

 

Biskvibotten

200 g mandelmassa

1 dl socker

1 dl äggvita

 

Saffransfyllning

75 g smör

0,75 g saffran

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 skvätt citron

1 äggula

Topping:

200 g vitchoklad

 

Do like this:

Sätt ugnen på 180 grader.
  1. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna.
  2. Spritsa i rundlar på en plåt med bakplåtspapper och grädda tills det är gyllene i cirka 13 minuter.
  3. När de är klara lossa bottnarna från bakplåtspappret och låt svalna.
  4. 5. Vispa ihop smör, florsocker, saffran och äggula till en smidig smet. Tillsätt vaniljsocker och citron.
  5. 6. Vänd kakorna upp och ner så att den platta undersidan kommer uppåt. Bred på saffranssmörkrämen i en toppig form. Låt stå i kylskåp i minst en timme.
  6. 7. Smält den vita chokladen i en liten kastrull i ett vattenbad tillsätt några droppar gul karamellfärg om så önskas och doppa sedan biskvierna.
  7. Avsluta med att toppa med lite gyllene sockerkulor eller dylikt.

 

ÅÅÅhhh va gott!!

 

bild © emelie smith



MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com
RSS 2.0