Lammytterfilé med mandelpotatispuré

Du behöver:
800 g Lammytterfilé
2 msk smör
Marinad
2 msk rapsolja
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 citronskiva
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk honung
Nypa flingsalt
Nypa svartpeppar
Mandelpotatis puré
800 g mandelpotatis
25 g smör
2 dl mjölk varm
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm svartpeppar
¼ muskotnöt
Gör såhär:
Lammet:
- Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg sedan köttet med marinaden i en plastpåse, låt ligga ca 30 min.
- Hetta upp en stekpanna på ganska hög värme lägg i smöret.
- När smöret har blivit gyllene lägg i köttet i pannan.
- För rött kött stek köttet i ca 2-3 min på vardera sida och ös samtidigt smöret och marinaden från pannan på filén.
- Låt sedan köttet vila någon minut innan du skär upp det. Serveras med en gång.
Mandelpotatispuré
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Häll sedan av vattnet och Mosa med hjälp av en elvisp potatisen.
- Tillsätt smör, mjölken (som är varm) och diverse kryddor. Rör tills moset är slätt och smaka av, tillsätt mer krydda vid behov.
bild © emelie smith
Kommentarer
Trackback