Lammytterfilé med mandelpotatispuré

 

Du behöver:

800 g Lammytterfilé

2 msk smör

Marinad

2 msk rapsolja

3 msk olivolja

2 vitlöksklyftor (pressade)

1 citronskiva

1 tsk timjan

1 tsk rosmarin

1 tsk honung

Nypa flingsalt

Nypa svartpeppar

Mandelpotatis puré

800 g mandelpotatis

25 g smör

2 dl mjölk varm

1,5 tsk salt

1 krm vitpeppar

1 krm svartpeppar

 ¼ muskotnöt

 

 

Gör såhär:

Lammet:

  1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg sedan köttet med marinaden i en plastpåse, låt ligga ca 30 min.
  2. Hetta upp en stekpanna på ganska hög värme lägg i smöret.
  3. När smöret har blivit gyllene lägg i köttet i pannan.
  4. För rött kött stek köttet i ca 2-3 min på vardera sida och ös samtidigt smöret och marinaden från pannan på filén.
  5. Låt sedan köttet vila någon minut innan du skär upp det. Serveras med en gång.

Mandelpotatispuré

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Häll sedan av vattnet och Mosa med hjälp av en elvisp potatisen.
  3. Tillsätt smör, mjölken (som är varm) och diverse kryddor. Rör tills moset är slätt och smaka av, tillsätt mer krydda vid behov.


 
 
bild © emelie smith

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0