Apple Fritter med calvados crémé frâiche och kolasås
Du behöver:
Lag
1 dl socker
4 msk calvados
2 äpplen
Frityrsmet
0,75 dl öl
2 msk mjölk
1 tsk kanel
½ tsk salt
1,5 dl mjöl
1 l frityrolja
Calvados Crémé Frâiche
2 dl crémé frâiche
2 tsk vaniljsocker
1 mask calvados
Kolasås
1,5 dl farin
2 dl grädde
Knivsuddsalt
20 g smör
Do like this:
- Skala äpplena, kärna ur och skär sedan äpplena i skivor. Lägg i lagen (calvados och socker) i minst 30 min.
- Sikta ned mjöl, salt och kanel i en bunke och rör försiktigt i öl och mjölk tills det blir en slät smet. Låt stå kallt en stund.7
- Blanda creme fraiche med vaniljsocker och calvados (ta mer calvados om du önskar). Täck över och ställ i kylen.
- Smält smör tillsammans med farinsocker, grädde och salt. Låt koka upp i ca 5 min, ta sedan bort från plattan.
- Värm oljan till 180 c och doppa äppelringarna i frityrsmeten, fritera tills de blir gyllenbruna, ca 2 min varje sida .
- Låt dem rinna av på hushållspapper innan du serverar dem. Strö över lite florsocker som finish och voila!
bild © emelie smith
Kommentarer
Trackback