Apple Fritter med calvados crémé frâiche och kolasås

 

Du behöver:

Lag

1 dl socker

4 msk calvados

2 äpplen

 
 Frityrsmet

0,75 dl öl

2 msk mjölk

1 tsk kanel

½ tsk salt

1,5 dl mjöl

1 l frityrolja

 

Calvados Crémé Frâiche

2 dl crémé frâiche

2 tsk vaniljsocker

1 mask calvados

 

Kolasås

1,5 dl farin

2 dl grädde

Knivsuddsalt

20 g smör

 

 

Do like this:

  1. Skala äpplena, kärna ur och skär sedan äpplena i skivor. Lägg i lagen (calvados och socker) i minst 30 min.
  2. Sikta ned mjöl, salt och kanel i en bunke och rör försiktigt i öl och mjölk tills det blir en slät smet. Låt stå kallt en stund.7
  3. Blanda creme fraiche med vaniljsocker och calvados (ta mer calvados om du önskar). Täck över och ställ i kylen.
  4. Smält smör tillsammans med farinsocker, grädde och salt. Låt koka upp i ca 5 min, ta sedan bort från plattan.
  5.  Värm oljan till 180 c och doppa äppelringarna i frityrsmeten, fritera tills de blir gyllenbruna, ca 2 min varje sida .
  6. Låt dem rinna av på hushållspapper innan du serverar dem. Strö över lite florsocker som finish och voila!  

 

 

bild © emelie smith


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0